De Museumjaarkaart geeft toegang tot cultureel Nederland. Mijn weblog bevat verslagen van de bezochte musea maar daarnaast ook de resultaten van de door mij gevolgde cursus "23 dingen".
Veel leesplezier!

zondag 19 april 2009

Rijksmuseum

Omdat we met onze zoon afgesproken hadden om hem vrijdagavond 17 april op Schiphol op te halen, togen we vrijdagmiddag al richting Amsterdam om een museumpje te pakken. Ons doel was het Rijksmuseum. Na de auto bij de Arena geparkeerd te hebben, gingen we met de metro naar station Weesperplein en van daar lopend naar het Museumplein. We waren verbaasd voor het museum een wachtrij van een half uur aan te treffen, maar besloten toch maar achter aan te sluiten en met een lekker zonnetje erbij was dat ook niet echt een straf.
Bij de ingang werden we verrast door een hele strenge controle van tassen, jassen en van onszelf. We werden er zelfs van verdacht een zakmes mee naar binnen te willen smokkelen, maar dat was een foutje van de scanner.
Daarna konden we eindelijk de hoogtepunten van de Gouden Eeuw op kunstgebied gaan bezichtigen. Omdat het hoofdgebouw gerenoveerd wordt, zijn momenteel alleen de topstukken uit de 17de eeuw van het Rijksmuseum voor het publiek te zien onder de titel 'De Meesterwerken'. Hiervan is natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt veruit het bekendste en best bewaakte schilderij. Via de website http://www.rijksmuseum.nl/ kun je een uitstekende indruk krijgen van dit schitterende museum en vind je zoveel achtergrondinformatie van alle tentoongestelde werken dat een live bezoek haast overbodig is.

1 opmerking:

  1. Hallooo, nu je de i-pod binnen hebt houd je deze blog niet meer bij??
    X

    BeantwoordenVerwijderen